Gezocht
   

 

Op zoek naar een oud collega, machine, onderdeel, documentatie enz. enz. mail je oproep naar info@bouwmachinesvantoen.nl en hij word hier onder geplaatst.
   
   
   
   
 

Via deze weg wil ik vragen of iemand mij informatie kan geven omtrent mijn vader Frans Pol. Ik weet, als zijn zoon, dat hij in de jaren 60/70 als bulldozermachinist heeft gewerkt bij o.a. de firma Hoogendijk  - Bulldozerverhuur en Grondverzet B.V. te Weerselo Ov. In mijn herinnering weet ik dat ik een paar keer met hem ben mee geweest op de bulldozer ,om naast hem in de cabine zittend , de vogels achter ons de Bulldozer eten zoekend. We gingen naar Noord Oost polder en ik weet van een keer, met de hele familie naar West Duitsland, boven Hamburg.

Zijn naam:  B.F. (Bernardus Franciscus)  Pol .   Roepnaam : Frans    geboren : 16-6-1929      overleden : 2-12-1998  Adres , tot zomer 1971 : Sparweg 17  Hengelo Ov.                          Na juli 1971:  Castorweg 196 ,  7557 KP Hengelo Ov.

Als iemand mij zou kunnen helpen op de een of andere manier zou ik dat  zeer waarderen. Bijgevoegd een foto van mijn vader ( gemaakt rond 1965) met de Bulldozer Caterpillar D6B

Met vriendelijke groet, Frank Pol    f.b.h.pol@utwente.nl

 
   
   
   
 

Ik ben op zoek naar alle info die er is over Zettelmeyer Europ L500, de mijne heeft bouwjaar 1966.Het gaat dan om gebruikershandleiding, onderdelenlijst, algemene omschrijving et cetera. 

Wie heeft eventueel hierover informatie? Alles is welkom.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Papen   jeroen.papen@gmail.com

   
   
   
 

Wie kan mij helpen aan een gebruikershandleiding van een 3 cilinder Komatsu dieselmotor type 3078N-F18  27.5 pk 3000 toeren.

Displacement : 1.146 / Engine Motornummer 16131.

Reacties graag naar H. Heijsman   hheijs66@kpnmail.nlDoe er een foto bij van typeplaatje van de motor.

   
   
   
 

Ik ben nog op zoek naar enige machineafbeeldingen van C.V. Gebr van t Verlaat uit Middelburg  / Hardinxveld – Giesendam.  Is er nog een oudere machinist of iemand die mij kan helpen om mijn machinearchief compleet te krijgen ?

Het gaat om de volgende draglines No 3 / No 8  ( 3 is waarschijnlijk NCK 304 en 8 een NCK 406). Ook andere afbeeldingen zijn welkom maar deze twee mis ik nog in mijn zoektocht.

Reacties graag mailen naar Ad Petiet     props@zeelandnet.nl

Alvast dank voor de te nemen moeite..

   
   
   
  Mijn naam is Erik en ben op zoek naar het boekje "Franki Palen".
Het is uitgegeven door Franki Palen ergens in de jaren zeventig.
Heb veel herinneringen aan deze prachtige machines.
Mocht iemand het in bezit hebben en willen verkopen dan houd ik me aanbevolen.
Foto's e.d. zijn ook van harte welkom.
Alvast hartelijk dank    epb@ziggo.nl
 
   
   
   
 

Hierbij een verzoek, wie kan mij  helpen aan  informatie over de Firma K. BARENDREGT uit Den Haag. Dit Bedrijf was actief in de jaren 60/70 vorige eeuw, er draaiden diverse Draglines, Merk LINK-BELT LS-78  LS-98, plus een aantal REO Kippers.

Machinisten W.C. Arisse, Nico Garman, Kees de Dunne, Chef Monteur Joop Klein. De LINK-BELTS hebben mee geholpen om de haven van IJMUIDEN te verbreden rond 1965/66 ! Misschien is er iemand die eventueel nog foto’s heeft, of hier meer vanaf weet. Ook veel werk voor de GASUNIE  verricht, pijpleiding gelegd op diverse plekken in Nederland. Aanleg E 3 Belgie.

Bij voorbaat mijn dank. 

Met vriendelijke groet,

Jan Arisse.    j.arisse29@upcmail.nl 

   
   
   
 

Hallo mijn naam is Frans van Dam en ik ben eigenaar van een Autocar DC10.364B

Die in het verleden gebruikt is bij de aanleg van de haven van Zeebrugge plm.1980 

hij werd gebruikt om de grote betonblokken voor de zeewering te vervoeren. 

Graag zou ik willen weten of iemand daar nog een foto van heeft.

dam.autocar@gmail.com

 

   
   
   
  Ik ben Bas van Pouderoijen  werkte vroeger bij Transverko als dragline machinist  op een Priestman Leeuw  op een werk van P.C.Zanen in Tiel in een zandput in Echttel in de Betuwe daar reden zand wagens Ginafs van Jos Smit uit Vijfhuizen  ik hoop dat daar nog foto's zijn gemaakt, ik zoek die namelijk, mailen kan ook
Vriendelijk dank Bas

e-voorn@ziggo.nl
   
   
   
 

ik ben op zoek naar een set zwenkplaten of de voering ervan  van een Fuchs 3
 
groet Nol  
a.romijnders57@hotmail.com

 

   
   
   
 

Hallo Collega’s , 

Graag zou ik wat informatie hebben van een oud wegenbouw cq . aannemingsbedrijf uit de jaren 1967-1977. Het betreft hier het bedrijf Te Pas uit Lunteren of Enschede. Het bedrijf is werkzaam geweest met enkele Cat D8 bulldozers  met getrokken scrapers bij  de aanleg van de polder “ Grote Rug “ bij Dordrecht.

Bert Theeuwen   

 
   
   
   
  Voor een topic over Hermes en de Moel is BouwmachinesvanToen op zoek naar het boek met de titel :
Een terugblik bij een 50 jarig jubileum (van Hermes en de Moel).
Graag ter overname of te leen.
Huub van Dijk   info@bouwmachinesvantoen.nl
   
   
   
 

Tijdens de Ruilverkaveling Bossche Broek (s'Hertogenbosch) die tussen 1939 en 1977 is uitgevoerd moeten er kranen en andere graafmachines werkzaam zijn geweest. Ik ben druk doende deze zeer omstreden en langdurige ruilverkaveling te beschrijven. Zijn er mensen die foto’s hebben van deze werkzaamheden ?

Groeten uit Haaren van 

Peter Verhagen    pjcverhagen@hetnet.nl 

   
   
   
 

Graag zouden wij via de site BouwmachinesvanToen  willen proberen in contact te komen met evt. gebruikers van toen - en of mensen die nog ergens een ATLAS DIESEL compressor weten te staan of info hebben omtrent deze compressor, of er zelfs vroeger mee hebben gewerkt ? 

Voor meer info YouTube link 

http://youtu.be/2C9dpUyOnM8?list=UUdyFfvqJzgFbP-MR5IjLesg 

Of type gewoon in YouTube :  antoon Manders Atlas Diesel

Willie van Dommellen     wvdopl@gmail.com

 
   
   
   
 

Wij zijn sinds 2000 eigenaar van een zandwinning in Zwolle, en vanaf vorig jaar September ook zelf actief als exploitant. 

Nu willen wij graag oud  foto materiaal om de gemoderniseerde installatie en Kantoor extra cachet te geven, en denken middels beelden vanuit het verleden dit op een goede manier in te kunnen vullen/weer te geven.

De zandput Haerst Genne, gelegen aan Bomhofweg 5 te Zwolle, is de 2e put van de firmaTielbeke, de eerste zandput heette Wijthmen ook te Zwolle, toen deze gereed was is de huidige Zandput actief geworden. Het toenmalige bedrijf heette Zandbedrijf Wijthmen, van Transportbedrijf Tielbeke. Daarna zijn wij eigenaar geworden, maar de exploitatie werd toen door Fernhout, NCD,Basal, Dyckerhoff Basal en Dyckerhoff Buzzi gedaan.

 Met vriendelijke groet,

 Hein Gartsen    h.gartsen@dekkergroep.nl

Verkoop Dekker Grondstoffen B.V.

   
   
   
 

Ik ben op zoek naar een boek over Nederlandse draglines van Ad Gevers.

F. Hopster

fritshopster@gmail.com.

   
   
   
 

Mijn naam is Pascal en ik ben een document aan het schrijven over de shovel, die is gebouwd op basis van een County 754 met omkeerinrichting en een Van Driel voorlader. Ik denk dat er ongeveer 10 machines zijn gemaakt in de begin jaren 70.De machine is enkel in Nederland gemaakt, en wel door Van Driel in Nieuw Vennep.                                                                                                      Ik heb er inmiddels al 6 opgespoord, maar ik ben op zoek naar de overige 4. Ook ben ik op zoek naar mensen, die met de machines gewerkt hebben en naar oude foto's/folders.Er hebben twee van deze machines gedraaid bij Van Hattum en Blankevoort, één bij Van Oord Odijk en één bij Boskalis.                                                                                                                          Alvast bedankt, Pascal                     kolk.pascal@gmail.com

 
   
   
   
 

Hallo,

Mijn naam is Peter van Kaathoven,  woonachtig in Vught.  Sinds 2010 ben ik een onderzoek aan het doen over het Konzentrationslager Herzogenbusch (kamp Vught).  Vanaf begin december 1943 was er binnen Kamp Vught was een vliegtuigsloperij gevestigd. Hier werden gecrashte geallieerde en Luftwaffe vliegtuigen gesloopt.  Het doel was het terugwinnen van metalen voor de Duitse oorlogsindustrie. Naast een speciaal aangelegd industriespoor werd er ook een industriekraan op het Kamp geplaatst.  Het gaat hier na alle waarschijnlijkheid om een door de Duitsers confisqueerde kraan. 

Ik ben er nog steeds niet achter om wat voor merk / type kraan het hier gaat. Wie zou mij hiermee kunnen helpen?        Kaathoven@home.nl

 
   
   
   
 

Hallo, ik ben op zoek naar een Nederlandstalige gebruikershandleiding/onderdelenboek voor een Caterpillar 830M scrapertrekker.

Harco Buirs  hobuirs@hotmail.com)

   
   
   
 

Hallo wegens overcompleet heb ik nog een oud hollandse gerestaureerde Heikar staan.

Voorzien van Kromhout 4 cilinder diesel. b.j. 1955.

Heeft u interesse bel of mail  even naar 0655990921 of  props@zeelandnet.nl.

Vrg: Ad

   
   
   
 

Hallo,

Ik ben op zoek naar een verlengstuk voor de giek van de Fuchs 301

Zou er erg blij mee zijn !

Groet Nol Romijnders        a.romijnders@ziggo.nl

 

   
   
   
 

Hallo, 

Ik ben op zoek naar foto`s van NOBAS dragline van DE MOEL uit Alkmaar ik ben daar als dragline machinist werkzaam geweest ca. 1970.

 Met vriendelijke groet,

Feike de Haan.    feikedehaan@gmail.com

   
   
   
 

Zijn er mensen die foto's hebben van werkzaamheden tijdens de fel omstreden ruilverkaveling van het Bossche Broek uit 1975? 

Peter Verhagen .        pjcverhagen@hetnet.nl     

   
   
   
 

Ik ben nog op zoek naar een betonmolen met ophaalbak die vroeger veel werd gebruikt op grote bouwbedrijven / heibedrijven om cement / beton te maken , de ophaalbak werd dan vol gegooid met materialen en dan d.m.v een lierwerk boven op de molen omhoog getrokken en in de ronddraaiende trommel gestort, de Firma Hussen heeft er b.v. 2- stuks op de site staan van Janfor maar er waren vroeger vele merken en type-s hierin !!

Wie kan mij helpen aan zo''n betonmolen , uiteraard tegen betaling!

Robert Rietveld.

Reacties graag op nummer 0651-581763          r.rietveld12@gmail.com        rrietveld@vangelder.com

   
   
  Wie heeft er documentatie en/of technische informatie over de  MARION 111- M  rupskraan / dragline.

Cees Sloot  
corn.sloot@gmail.com
 
   
   
   

Als naslagwerk voor de site ben ik dringend op zoek naar oude bedrijfsorganen (personeelskranten) . documentatie, jubileum boeken  enz. enz. van de Nederlandse aannemers, ter overname of eventueel te leen, reactie naar  info@bouwmachinesvantoen.nl

Huub van Dijk

 

   
   
   
 
 

IIk zoek (wij zoeken) een liefhebber om een KOEHRING 304 te behouden,

De eigenaar heeft mij gevraagd om er een goed baasje voor te vinden.

De kraan is compleet met giek en dergelijke.Bouwjaar 1941 en voorzien van een Detroit 3 cyl motor.

De kraan is in goed overleg over te nemen (als deze maar bewaard blijft)

 Albert van der Hilst        albertenfenja@online.nl

Schotte sloopwerken bv.

   
   
   
 

Wie heeft er nog oude foto's met name de aanleg van de Pieter Stuyvesantweg de N351 die rond 1955 werd aangelegd het betreft het stuk vanaf Wolvega tot aan Slijkenburg, alles is welkom?

Maar ook wie heeft er nog foto's van Munnekeburen, Scherpenzeel, Langelille, Nijetrijne, Spanga, Oldelamer, Nijelamer, Sonnega en Oldetrijne, waar men bezig is met bijv. : asfalteren? mogen ook foto's zijn uit de 80 jaren, alles is welkom, je kunt ze doormailen naar gertjan83@live.nl

met vriendelijke groetjes Gertjan Oosterkamp

   
   
   
 
   
 

Hierbij plaats ik een foto waar een gedeelte zichtbaar is van een ( koud ) asfaltinstallatie uit de jaren '50 .

Rechts ervan ligt onder een hoek van 45 graden een transportband voor de aanvoer van zand en grind en achter de machine een tank voor de aanvoer van teer in de menger , cement of kalk werden handmatig toegevoegd .

Machine heeft in de jaren '50 tot begin jaren '60 gedraaid bij Hussen in Culemborg en staat op deze site luchtfoto 5302 aan rechterzijde.

 Zijn er mensen onder onze trouwe kijkers die hier meer over kunnen vertellen , misschien een foto hebben van de complete machine , fabrikaat weten of toenmalig importeur ??

 Graag zie ik uw reacties tegemoet op :  r.eegdeman@soma-college.nl

   
   
   
 

Hallo,

 

Mijn naam is Pim van Casteren. Mijn opa en vader hebben vroeger een transport bedrijf gehad genaamd:

Gebr. Van Casteren 

Ik heb hier thuis wel een aantal foto's, pennen en ander reclame materiaal maar nu is mijn vraag of dat er toevallig nog mensen zijn die foto's etc. etc. In hun bezit hebben en die ik eventueel in zou mogen/kunnen scannen. 

(Foto's etc. van Aannemingsmij A. Van Casteren en Zonen zijn natuurlijk ook altijd welkom)

 Ik hoor graag van u en alvast hartelijk dank voor de moeite. 

 

Met vriendelijke groeten,

Pim van Casteren.    pim_vc@hotmail.com

   
   
   
 

Hallo, 

Ik ben op zoek naar een Caterpillar DW-20 scraper of  Caterpillar 830 M.

Wie kan mij helpen? 

Harco Buirs     Klazienaveen            Email :   hobuirs@hotmail.com 

   
   
   
 

Ik ben op zoek naar het boek DE NEDERLANSCHE DRAGLINE van AD GEVERS nieuw of tweede hands maakt niet uit

 met vriendelijke groet Bennie Hogt .       b.hogt@zonnet.nl

   
   
   
  Ik zoek voor mijn website: www.petromax.nl/DeBeer.html foto's van de sloop van de bunkers in Hoek van Holland /Rozenburg voor de aanleg van de europoort.

Wim van der Velden
     wim.ve@petromax.nl
www.petromax.nl
   
   
   
 

Gezocht :

foto's van salonwagens die door de jaren heen gebruikt zijn in de wegenbouw

( dus niet de z.g.n pipo wagens)

Alle reacties zijn uiteraard welkom.

Iedereen die nog even die oude schoenendoos  eens wil doorzoeken of tussen de boeken wil kijken, alvast hartelijk dank voor de moeite.

 W.T de Graaf     tel 0561614471         graaf357@home.nl

   
   
   

Als naslagwerk voor de site ben ik dringend op zoek naar oude bedrijfsorganen (personeelskranten) . documentatie, jubileum boeken  enz. enz. van de Nederlandse aannemers, ter overname of eventueel te leen, reactie naar  info@bouwmachinesvantoen.nl

Huub van Dijk

 

   
   
       Gezocht :
Informatie en gegevens van grondverzet en grondbewerkingsmachines die gedurende de jaren 1950 tot 1980 hebben gedraaid bij Rijksdienst Ijsselmeerpolders .
Het gaat om fabrikanten , types , land van herkomst enz .
 
Mocht u mij kunnen helpen met de gevraagde info , graag naar
:
r.eegdeman@soma-college.nl

Rien Eegdeman.
                                              
   
   
   
 

Hallo mede liefhebbers

 

Ik ben op zoek naar oude foto’s van betonmixers ,

wie kan mij helpen het liefst met uitleg waar ze genomen zijn en van welke betoncentrale ze zijn !

stuur ze dan naar  : lagemail@upcmail.nl

Ik ben u heel dankbaar

 

Vriendelijke groet Kees Lagewaard

   
   
   
 

 

Wie heeft er gegevens van THIADENS wegen walsen, 

heb er ondanks een gekocht maar kan er weinig over vinden,

weet dat deze in Stadskanaal is gebouw, en voor zien is van een fordson trekker met een P4 diesel.

 
Harry Tijhuis.   tijtrac@planet.nl

   
   
 

Hallo,
 
We hebben met bewondering naar uw site gekeken en de vele foto´s daarop. Mijn vader kan zich nog goed herinneren dat bij de ruilverkaveling gebruik werd gemaakt van Ruston draglines, afgedankte legertrucks en enkele Deutz vrachtwagens.
 
Nu zou mijn vader graag in contact willen komen met de mensen die hier vroeger dit ruilverkavelings plan hebben uitgevoerd. Mijn vader zat dan als jongetje van een jaar of 10 altijd voor en na schooltijd bij op de Ruston kraan. De kraan was bruin met geel en er stond Zierikzee achterop de kraan. De machinist van deze kraan hete Daan, een achternaam kan hij zich niet meer herinneren. Dit is in de periode geweest tussen 1959 en 1962 ongeveer. De machines en het personeel kwamen allen uit Zeeland, toen ze daar klaar waren na de watersnoodramp gingen ze aan de slag met de ruilverkaveling in de Haskerveenpolder. De Haskerveenpolder is gelegen tussen Joure en Heerenveen. De uitvoerder heette Verstraten en reed altijd in een witte Volkswagen Kever en zat meestal vast. Daan de machinist was kostganger bij de fam. Bakker in Vegelingsoord. Helaas weet mijn vader de naam van het bedrijf niet meer, ook foto´s uit die tijd zijn er niet meer.
 
Hopelijk kunt u wat met deze informatie want dit is alles wat mijn vader zich kan herinneren, het zou mooi zijn om met de mensen in contact te kunnen komen.

 
Mvg Fam. Pijlman   pijlman_ale@hotmail.com

Gersloot

   
  Ik zoek een hydroliek filter of compleet filterhuis van een  Yumbo International 3964
wij hebben er 1 gerestaureert maar het hydro filter is kapot en deze zijn niet meer te koop
mischien heeft of weet iemand een sloop kraan te staan waar ik dit af kan halen
mvg,

Jeroen Vermulm 06-30875475      jeroenvermulm@hotmail.com

 
   
 
Ik ben opzoek naar documentatie over de SMITH 26 dragline, folders, shop manuals, photo's.....
Nederlands of Engels bij voorkeur. 
 
Er draaide er een in meppel 1966 /1967 firma DUURSEMA uit gieten.
geimporteerd door Polytex  Haarlem.
na school ging ik er iedere dag heen.
 

Rob Hornstra

yarker on
canada
 
r.hornstra1@sympatico.ca

 

   
 

 
voor mijn hobby , modelbouw , ben ik op zoek naar foto's van een MF-55 shovel van begin jaren '70, dus niet het Hanomag type 55-C en 55-D  , maar het type wat in Italië is gebouwd bij Massey-Fergusson,
 
zie als voorbeeld ook bijgaande foto, dit is zo'n MF-55 , foto van 1975
 
documentatie heb ik wel , alleen dat zijn alleen gegevens / foto's ZONDER cabine , en daar gaat het mij nu juist om.

Eric Reurink    ehreur@planet.nl  

 
   
 

  Een paar maanden geleden heb ik deze graafmachine gekocht, wie kent het merk of type en kan mij er meer informatie over geven, de cabine is gebouwd bij GROWA in Uden.

John Hendriks     hendriksjohn@home.nl     06-51259667

 

   
 
 

ik zoek de Hr.Koster ong. 65 jaar, en oud dienstcollega gelegerd in de Prinses Margriet kazerne te Wezep lichting 64-2

en werkzaam op een P&H dragline, ik was daar bulldozermachinist op de D 7
wat ik nog van hem weet is dat hij waarschijnlijk in Groningen zou wonen in Scheemda en waarschijnlijk kwamen zijn ouders
uit Heemskerk Nrd Holland
graag zou ik hem nog eens ontmoeten om over die tijd en ons verdere leven te praten
 
H v d Gragt
DeOmloop 44
1566 GW
Assendelft
0756873041

 

   
   

Ad de Waard,

Restaureert een GMC CKW uit 1941 (ex. Cultuurrweg) en is daar  voor op zoek naar een NETAM 3 zijden kipper zoals veel werd opgebouwd op deze ex legertrucks.

Graag uw reactie naar : info@bo-bv.nl  of  06-53868775

 

 

 
   

Peter Schroeber,

Is op zoek naar informatie en/of foto's van WMG spoorkranen, mail naar : ps@plex.nl

 

 

 

   
   

Henny van Veen,

Is op zoek naar oud collega's van zijn vader, Piet van Veen woonde in Asten en werkte in de jaren '60 bij N.V.B.Smallegange                         aan de aanleg van de E 3.

mail naar : h.vanveen6@upcmail.nl